Når nogle mennesker kan være lidt skeptiske over for racehunde med stamtavle, så skyldes det normalt mistanken om indavl. For desværre kan nogle avlere finde på at avle videre på hunde, som ligger lidt for tæt på hinanden familiemæssigt. Dette problem er blevet grundigt beskrevet i BBC-programmet Pedigree Dogs Exposed. Her ser man nogle af de værste eksempler på racehunde, som er blevet alvorligt syge pga. forkert avlsprogram.

Men vælger man en ansvarlig opdrætter, er der ikke noget problem. Jeg har selv talt med en opdrætter, som købte breton’er fra både Norge og Amerika for at avle på dem. Med en så stor spredning oplever man ikke det problem, som bl.a. beskrives i førnævnte BBC-program.

Én af fordelene ved at vælge racehunde kan være, at der er nemmere at forudsige dens egenskaber. Det gælder både i henseende til det fysiske og det mentale. Når en jæger fx ønsker en hund, som kan tage stand for vildtet (fx pointer), så er man mere sikker, når man vælger racer, som netop er avlet til dét formål.

Et andet argument for racehunden kan være, at krydsninger ofte er uplanlagte parringer, hvor ejerne ikke er forberedt på at skulle sælge hvalpe. Resultatet er, at hundene går til meget lavere priser, hvilket alt andet lige kan give større risiko for useriøse købere.

Jeg har selv været umådeligt glad for vores hund, som er en krydsning. Den har været sund og livlig og har et fantastisk temperament.

Se en liste med racehunde og blandinger på Hundetips.dk

Hunden i bilen (guide)

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.