Med en transportkasse / transportbur til hunden er du mere sikker. Det handler både om menneskers og hundes sikkerhed. Hvis du søger på Youtube med søgningen “crash test dog”, vil du kunne se videoer, der viser, hvor galt det kan gå. Altså især hvis hunden sidder løst på bagsædet.

De populære crash tests viser, hvor ekstremt farligt det kan være, hvis hunden ikke er i transportkasse ved kollisioner.

Heldigvis kan man få kasser i super kvalitet, uden at det koster ret meget. Ovenfor er listet er par typiske eksempler. Ved at klikke på en tilfældig annonce kan du også komme videre til butikken, hvor der er endnu mere at se.

Ifølge crash test undersøgelser er det faktisk direkte livsfarligt at køre med hunden siddende på bagsædet. Hvis du kører galt, vil hunden fortsætte fremad med så voldsom kraft, at det kan være livsfarligt for de andre passagerer.

Jeg anbefaler denne side: www.hundetips.dk/index.php/hundeartikler-paa-nettet/266-transportbure-til-hunde (gode råd om burene). Se også artiklen “13 gode grunde til at bruge transportbur”.

Godkendte transportbure til hunde.

Andre fordele ved at bruge transportbure

Det er typisk for uerfarne hundeejere at lade hunden sidde løst i bilen. Senere opdager de fleste, hvor mange fordele der er ved at have transportbure til hunde.

Det er meget nemmere at undgå mudder og snavs i bilen, når hunden er i sit bur. Desuden kan hunden ikke være til gene for de andre i bilen. Og så er det også en fordel, hvis du har mere end én hund med. Da kan du adskille dem, så der er mere styr på det hele.

Jeg oplever det også som en fordel, når man skal have vandskål med i bilen. Disse kan monteres direkte i buret, om det så er et transportbur i aluminium, stål eller plastik. De sælges alle online, og der er minimum 14 dages fortrydelsesret. Nogle butikker giver en returret på 30 dage.

Når man handler online

Hvis du er i tviv, om den pågældende webshop med transportbure til hunde er i orden, kan du tjekke følgende.

  • Er der kontaktmuligheder på siden?
  • Er shoppen e-mærket? (dette er ikke et krav, og der er ikke nødvendigvis noget galt med en e-shop, fordi den ikke har e-mærket). E-mærket betyder, at shoppen bliver kontrolleret.
  • Står der hvilke vilkår som gælder i butikken?
  • Fremgår fragtpriserne direkte (og står der noget om leveringstid?)
  • Hvilket omdømme har de? Lav en Google-søgning, eller tjek Trustpilot

Hvis man gennemgår disse punkter, er der god chance for, at shoppen er i orden. Det gælder ikke kun, når du handler transportbure til hunden eller andre hundeartikler.

Priser

Jeg plejer at sammenligne det samme produkt i flere butikker. Jeg har eksempelvis søgt efter et høreværn til jagt. Et sted kostede det 1200 kr., andre kostede det 1000 kr. Her er der tale om nøjagtigt samme produkt (mærke, model osv.). Priser på transportbure kan altså også variere.

Træning af hunden

Når en hund oplever, at en bestemt regel gælder hele tiden og til alle tider, så kommer den til at overholde den pågældende regel. Et konkret eksempel er tiggeri ved bordet. Hvis den aldrig må, skal den nok lære det. Eller hvis du åbner bilen, og ikke vil have, at den springer ud, før den har fået lov (her kan et transportbur være en god idé).

Klikkertræning er blevet populært. Det foregår i to trin. Først lærer man hunden, at et klik giver belønning, fx en godbid. Det gøres ved at gentage “klik + godbid (eller andre ting, som hunden gerne vil). Når hunden har lært, at et klik betyder noget godt, kan man gå over til at bruge det i træningen. Fx kan man sige sit. Og så snart hunden sætter sig, klikker man. I begyndelsen kan man godt fortsætte lidt med at levere godbidder efter klikket. Men pointen er, at klikket skal have en så positiv association, at det i sig selv er en slags belønning.

Med hensyn til transportburet til hunden kan man godt bruge princippet. Hvis den er lidt utryg ved at være i sit transportbur, så kan man træne det ved at lokke din ind og klikke og rose eller give godbid. De første par gange er det en super ide at give hunden korte tur i dens transportbur.

Anbefalet side:
Hundetips.eu (god side med bure til alle racer)

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.