• IATA står for “The International Air Transport Association”.
  • Det er en organisation, som hjælper luftfartsindustrien med bedre service, herunder også sikkerhed ved transport af levende dyr.
  • Hvis man skal transportere en hund med flyver, er det nødvendigt med et IATA-godkendt transportbur. Ellers kan man risikere, at flyselskabet ikke vil gå med til at tage hunden med.

IATA-systemet handler ikke om, at bestemte mærker er bedre end andre. Det handler blot om, at buret skal have nogle sætlige egenskaber såsom korrekt størrelse, ventilation og solid bund.

Når du shopper efter transportbure, er det klogt at spørge ekspedienten, om buret er IATA-godkendt. Hvis de ikke ved det (hvilket de burde), kan man ofte se det på emballagen.

denne side giver de en rigtig god guide til dig, som skal transportere en hund med flyver.

Intro:

Mere:
transportbure hundetips.dk

Transportbur til salg

annoncer

IATA-godkendte transportbur kan bl.a. findes hos Dogshop.dk (annonce)

Her ses en række forskellige bure (Ikke alle er IATA-godkendte)


nyt transportbur hund


3.399,00 kr.


solidt hundebur hund


3.199,00 kr.


dobbelt transportbur


4.999,00 kr.


solidt transportbur


2.499,00 kr.


dobbelt alu-hundebur transport


5.299,00 kr.

Urolig hund i hundeburet?

Det er helt almindeligt, at en hund er lidt urolig de første par gange. Især hvalpe og unghunde. Men giv den blot et par korte ture i bilen, hvor den sidder i sit transportbur. Sørg for, at de første ture leder videre til de gode oplevelser såsom hundetræning eller lange gåture uden snor.

Mine hunde vænnede sig til buret efter ca. 10 ture. Men det kan være meget forskelligt fra den ene til den anden.

Transportbure i aluminium

Burene i alu er efter min vurdering de pæneste, og så har de den fordel, at de ikke rasler under kørslen ligesom stålbure. Nogle steder er de meget dyre, men søger man efter billige transportbure eller “brugte”, får man mulighed for at købe dem til rimelige priser. Dog kan man diskutere, om det er nødvendigt at gå efter de billige, for buret holder nærmest for evigt, når blot man har valgt det rigtige.

Rigtig størrelse

Ifølge Dyrenes Beskyttelse skal hunden kunne ligge ned, helt udstrakt i buret, ligesom den skal kunne stå oprejst og vende sig. Der er ikke nødvendigvis nogen grund til at vælge bure med en størrelse, der overskrider dette princip.

Man vil jo også gerne have, at transportburet ikke fylder hele bagagepladsen i bilen. I min Peugeot 308 SW Stationcar er dette dog ikke det store problem. Men kører man i lidt mindre biler, fx Ford Focus Stationcar, kan det blive lidt vanskeligere.

Se også billige hundebure her…

Samling af transportbure: hundegaardtilsalg.dk.

Fordele ved at sætte hunden i transportbur i bilen

  • Mere sikker kørsel.
  • Hunden bliver siddende, når du åbner bilen.
  • Hunden kan ikke gøre bilen beskidt.

I Danmark er det sjældent, at der deles bøder ud for løstsiddende hunde i bilen. Men i andre lande er reglerne strengere. I Sverige kan men let få en både, hvis politiet vurderer, at hunden ikke er forsvarligt anbragt i bilen. Derfor er det en fordel at købe et transportbur til hunden fra starten. Så er man på den sikre side, både hvad angår regler og evt. bøde samt sikkerhedsmæssigt.

Er din hund ikke vant til transportbur?

De fleste hunde vænner sig hurtigt til at være i et transportbur. De første par gange er det klogt at give dem kortere ture, således at de forstår, at opholdet i buret ikke skal vare for evigt. Man kan desuden smide et par godbidder i buret, ligesom frisk vand er en fordel. Mine hunde behøvede ikke mange ture, før de kom til at elske at komme med i bilen. I dag løber de begejstrede ind i bilen, når vi skal af sted.

  • Korte ture i begyndelsen
  • Godbidder i buret
  • Vand i buret

Tilbehør

Hos de netbutikker, som jeg linker til, kan du selvfølgeligt også købe tilbehør. Det gælder fx hjul til hundebure. Du kan købe en ny bund eller madras, og der er mulighed for at købe drikkeskåle, som passer perfekt ind i transportburet. En god bund i buret er vigtigt, og jeg foretrækker at købe flere madrasser eller hundetæpper. På den måde kan man altid have en 2-3 rene tæpper liggende, således at man ikke skal bøvle med at vaske bilen indvendigt. Nogle bruger også en snor til deres boks, men her taler vi om et produkt, som jeg aldrig får brug for, idet buret næsten altid bare står i bilen og ikke andre steder.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.