Jeg har ofte overvejet at bruge en professionel hundefrisør, når min hund skal have ordnet pelsen. Men deres priser er lidt for høje til mig. Derfor prøvede jeg at købe en elektrisk hundetrimmer i stedet for. I forhold til det med priserne, er der tale om en maskine, som koster ca. det, som to ture hos de professionelle koster. Derfor synes jeg, at det giver god mening at anskaffe sig en elektrisk klipper og så ellers gøre det selv.

Jeg købte en Moser hundeklipper med en 45 watt motor. Maskinen kan indstilles i tre forskellige hastigheder. Hvis din hund har lidt kraftig pels, er det godt at vælge én maskine med mindst 45 watt. Man skal desuden påregne diverse udstyr til klipperen. Nogle gange for man det med i én pakke – andre gange er det tilbehør. Det drejer som om afstandskamme og klippeskær. Klippeskær holder rigtig længe. Men på et tidspunkt skal de skiftes ud. Det giver en mere jævn og blid klipning, når skærene er skarpe. Afstandskamme er typisk lavet af plastik. De sørger for, at du hele tiden kan styre helt præcist, hvor tæt klipperen / skærene må komme.

Lidt tilvænning

Det er en fordel, hvis din hund når at vænne sig lidt til hundeklipningen. Nogle hunde kan blive lidt bange for lyden af klipperen. Men de skal blot have lov at vænne sig lidt til det. Når man nu alligevel går til hundetræning, så kan man lige så godt tage denne træning eller tilvænning til el-maskinen med. Din hund bør lære ikke at frygte en trimmer. Ligesom den skal lære at forholde sig roligt over for så mange andre ting: Plæneklipperen, skud (hvis der er tale om en jagthund) osv. Det er altså ikke kan el-trimmeren.

Trådløs trimmer er noget, som nogle anbefaler. Jeg foretrækker dog én med ledning. Det er, som om der er lidt mere styrke i dem.

En ledningsfri trimmer kan være udmærker, men hvis det er en af de helt små med lille motor, er den mest egnet til områder om ører, poter, omkring øjne og disse mindre problematiske steder.

Køb evt. også en FURminator – den bruges til at fjerne hår og underuld.

Hvis du vælger en ledningsfri, dvs. en med batteri, vil jeg anbefale en med LCD-batteri. Jeg har prøvet en af mærket Arco.

Man kan også vælge – nu man er i gang – en Oster Negletrimmer til vovsen. Her bevæger vi os ind til noget at det sværeste i forhold til hundens pleje. Neglene / kløerne. Mine hunde bliver rene sprællemænd, når jeg forsøger at røre deres kløer. Men det skal jo gøres. Man må være tålmodig.

Og så alle fordelene

Om sommeren vil hunde med langt hår / pels nyde rigtig godt af en god trimning. De store “bamsehunde” elsker at få lidt af overfrakken af, når temperaturen ryger over de tyve. Desuden har jeg nogle gange observeret, hvorledes nogle hunde med lang og kraftig pels kan komme til at træde på deres egne hundehår, når de går. Jeg har fx set dette med en Cocker spaniel, som trådte på sin egen pels. Efter en hurtig klipning nede ved poterne begyndte den at løbe glad rundt, som om den lige var blevet fritaget fra en stor byrde. Sådan er det med nogle hunde. Det med varmen giver lidt sig selv. For nogle hunde har tyk underpels, som giver ekstra varme. Det har den ikke brug for om sommeren. Det hjælper ikke meget at pjaske vand på hunden om sommeren. Den bliver hurtigt tør igen, og mange hunde bryder sig ikke om, at man smider vand på dem.

http://www.hundegaardtilsalg.dk/hundetrimmer-kob-salges-online.php

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.