Jeg troede egentlig aldrig, at jeg skulle anskaffe mig en elektrisk hunde trimmer. Men efter at have set priser på hundepleje / hundeklipning gik det op for mig, at det ville blive for dyrt med en sådan løsning. I dag foregår min Pelspleje og hundetrimmer som gør-det-selv-arbejde. Jeg kiggede i Jem og Fix og andre butikker, og så fandt jeg en trimmer online. Endnu engang noget, der er lidt imod mine vaner, for jeg kan godt lide at se tingene i virkeligheden, før jeg køber dem. Men online er der bare så mange fordele. Man får et langt større udvalg. Og så er der det med priser. Når der er så meget derude, har man fordelen, når man vil selektere et produkt.

Hundetræning. Jeg har trænet i DCH, og det var da sådan set okay. Men jeg synes stadig, at jeg mangler nogle værktøjer til at håndtere hunden. Fx har jeg lidt problemer med indkald. Den kommer i hvert fald ikke, hvis den ser en anden hund eller en kat. Prøv med lang snor. Prøv med bedre godbidder. Prøv at lade hunden være lidt sulten. Prøv dit og prøv dat. Ja, tak. Men er der noget af det, der virker? Nu er det ikke, fordi jeg synes, man skal være så hård ved hunde til træning. Men den kan jo komme til skade, hvis man ikke kan kalde den til sig. Fx kan den rende ud foran en bil eller et tog. Hunden forstår jo – tilsyneladende! – ikke, at det er farligt, det, som den gør. Var der nogen, der sagde “jamen, så hold snoren på hele tiden!”. Sludder! Hvis en hund aldrig må komme ud at rende løs, så har den da ikke et værdigt liv.

Dæk

Det tætteste, som jeg er kommer på en løsning, er dæk-kommandoen. Når hunden dækker, er der styr på det. Det er nemmere at få den til at stoppe end at få den til at vænne 180 grader rundt for så at løbe hen til sin ejer. Det må de der jægere da kunne med deres jagthunde? Ellers render de da væk hele tiden. Eller “sit”. Det er sådan set lige meget. Bare man kan stoppe dem på en eller anden måde.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.