Hunde har én ting til fælles: De er avlet til at udføre opgaver for deres mennesker.

Det betyder også, at hunde kan blive frustrerede, hvis de ikke har noget at lave. De skal aktiveres mentalt såvel som fysisk.

Der er mange måder, hvorpå du kan aktivere din hund:

Fysisk aktivitet

En aktivitetsform, som jeg har rigtig god erfaring med med mine jagthunde, er cykelture + lidt løben rundt i det fri. Når hundene har været ude at cykle, kan man tydeligt mærke på dem, at de er behageligt trætte om aftenen, når vi skal slappe af.

Nogle hunde er gode til at løbe sammen med deres ejer. Det virker bedst, hvis man træner plads eller hinter, dvs. hunden skal følge sin ejer i venstre side uden at trække frem.

Mental aktivitet

Den mentale aktivitet udføres fx til hundetræning. Når du er derhjemme er der dog også mange meget lette muligheder. Fx kan du købe det såkaldte “intelligente legetøj”. Det er designet til at stimulere hunden mentalt. Det udfordrer dens hjerne. Det intelligente legetøj kan fx bestå af noget, som ligner et stort puslespil med brikker. Man gemmer godbidder under nogle af brikkerne, og det er så hundens job at finde ud af, hvordan man finder ind til bidderne.

Man kan sagtens lave sit eget intelligente legetøj. Tag fx en plastikflaske, og put nogle godbidder i den. Nu skal hunden selv regne ud, hvordan man får dem ud.

Transport hund

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.